Madeleines met sinaasappel

Hiervoor heb je wel madeleine vormpjes nodig.



Ingrediënten:

100 gr kokosolie
3 eieren van bij de boer
125 gr ongeraffineerde rietsuiker
2 druppels sinaasappel
125 gr spelt bloem of glutenvrij bloem
1 theelepel bakpoeder

  • Verwarm de oven op 180°
  • Indien nodig vet de madeleines bakvorm in met olie en glutenvrij bloem( mag ook spelt bloem zijn)
  • Smelt de kokosolie samen met de suiker in een steelpan.
  • Klop de eieren tot een luchtig en schuimig geheel. 
  • Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng goed.
  • Voeg de sinaasappel extract toe. 
  • Meng opnieuw
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng goed.
  • Leg een theelepel van het mengsel in elk madeleine-vorm. (Ze moeten half vol zijn).
  • Bak ongeveer 10 minuten of tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Als afwerking kan je de madeleines bestrooien met bloemsuiker of deppen in chocoladesaus (zie recept chocoladesaus)

Reacties