Vanillepannenkoeken


Ingrediënten voor 6 personen:

750 ml Lactosevrije melk
3 eieren van bij de boer of gewone
300 g Spelt bloem of glutenvrije bloem
3 vanillestokken
60 g kokosolie
snuifje zout
Extra kokosolie
Het beslag voor deze pannenkoeken kan je eenvoudig maken in de blender. Natuurlijk kan het ook op de traditionele manier. Let dan wel extra op dat het deeg geen klonters bevat.


  • Weeg de kokosolie af in een steelpannetje en zet op het laagste vuur.
  • Meet de hoeveelheid melk af en giet het in de beker van de blender.
  • Weeg de bloem en voeg bij de melk.
  • Voeg nu de eieren toe bij de melk.
  • Snij de vanillestokken overlangs en schraap de zaadjes uit de peulen. Voeg de vanillezaadjes toe bij de melk.
  • Voeg de gesmolten kokosolie toe aan het melkbeslag.
  • Voeg het zout toe aan het beslag.
  • Mix de hele inhoud van de blenderbeker tot een glad beslag.
  • Schenk een beetje arachideolie in een tas.
  • Zet de koekenpan op het vuur en zet het vuur aan.
  • Doe de extra kokosolie in een opgevouwen stuk keukenpapier en smeer hiermee uw pan in.
  • Pas als de pan goed warm is dan doe je een +/- halve soeplepel beslag in de pan. 
  • Draai de pannenkoeken niet te snel om in de pan want dan valt de pannenkoek uiteen.
  • Zodra de rand van de pannenkoek wat krokant wordt, is hij klaar.
  • Doe zo verder tot het hele beslag op is.

Smakelijk!

Reacties