Currysaus

Lekkere currysaus.




Ingrediënten:

Voor 2 personen

1 Appel
1 ui
currypoeder
1,5 flesje van 25 cl lactosevrije room.

  • Pel de ui en schil de appel. Snij beiden in stukjes. Mijn appel snij ik wel in kleinere stukjes want die moet langer koken dan de ui.
  • Doe wat olie in een pot en zet op het vuur.
  • Doe de stukjes appel en ui in de pot.
  • Kruid met currypoeder, zout, 2 laurierblaadjes en een beetje lookpoeder.

  • Laat het aanbakken en blijven roeren met een rechte spatel zodat je de kruiden vanonder in de pot gemakkelijk kan los krabben. Wel belangrijk is dat je blijft roeren!
  • Hoe langer je de stukjes aanbakt, hoe pikanter de saus wordt. Dus pas op voor mensen die niet van pikant houden, zoals vele kinderen. 
  • Blus met de room, roer goed om en laat op een zacht vuurtje koken.
  • Als de stukjes zacht zijn dan haal je de 2 laurierblaadjes eruit.
  • Mix de saus tot er geen stukjes meer over blijven.
  • Proef van uw saus en kruid bij naar smaak. Moest de saus te pikant of te dik zijn dan kan je gerust nog een beetje room toevoegen. Sommige currypoeders kunnen te bitter zijn van smaak, voeg dan gewoon wat zoetstof bij.

Smakelijk!

Reacties