Kokosijs
Voor 6 personen
Ingrediënten:
90 gr geraspte kokos
5 grote (bio of van bij de boer) eierdooiers
275 ml lactose vrije melk
170 gr suiker
1/4 theelepel zout
475 ml Lactose vrije slagroom (volle room)
Bereiding:
1)De geraspte kokos roosteren op een koekenpan tot de kokos geel-goud ziet. Haal van het vuur en zet opzij.
2) Meng de slagroom, melk, zout en de helft van de suiker in steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot er belletjes vormen aan de randen, voeg dan 2/3 van de geroosterde kokos toe. Verwarm weer tot er belletjes komen. Haal dan van het vuur en laat 20 min staan.
3) Klop ondertussen de eierdooiers tot ze romig zijn. Voeg de resterende suiker toe en klop tot een glad geheel.
7) Doe het afgekoelde roommengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen volgens de aanwijzingen van de handleiding van de ijsmachine. Voeg op het allerlaatste de resterende 1/3 van de geroosterde kokos toe en laat dan nog even door de ijsmachine doorroeren.
8) Haal het ijs uit de ijsmachine en schep het in een afsluitbaar plastic bakje. Zet minstens 2 uur in de diepvries voor serveren.
Met de feestdagen heb ik het recept een beetje aangekleed met 150 gr pure chocolade in stukjes aan toegevoegd op het laatste als je de rest van de geroosterde kokos toegevoegd. Garneren met een beetje gesmolten chocolade en geraspte kokos.
Reacties
Een reactie posten