Een heerlijk luchtig en snelle chocoladecake.
3 eieren van bij de boer of gewone
100 gr ongeraffineerd rietsuiker of gewone
75 gr zelfrijzende glutenvrije bloem
200 gr zwarte chocolade
2 tl droge gist
100 gr kokosolie
1) verwarm de oven op 180°
2) Meng in een grote kom de gewone suiker (als je die gebruikt),eieren, de bloem en de gist. Ik doe dit in de keukenrobot.
3) Smelt de chocolade met kokosolie en de rietsuiker op een zeer laag vuur. Ik roer met een pannenlikker zodat het niet aanbrand. Let wel op dat het niet aanbrand. Goed en blijven roeren is de boodschap!
4) Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en roer alles goed door elkaar met een grote lepel.
5) Schep het mengsel in een voorbereide bakvorm (besmeerd met olie en bloem of gelijk ik doe een silicone bakvorm) en strijk het oppervlak voorzichtig glad.
6) Bak de cake gedurende 35 min op 180°.
Reacties
Een reactie posten