Een waterdicht wafel recept dat zacht en krokant tegelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos- serveer met jam en boter voor een eenvoudige traktatie bij het ontbijt of met slagroom of met ijs en fruit voor een heerlijk dessert.
300 gr speltbloem of glutenvrij bloem
75 gr ongeraffineerd rietsuiker of gewone suiker
10 gr bakpoeder
een snuifje zout
2 eieren van bij de boer of gewone eieren
100 gr kokosolie
500 ml lactosevrije melk
1) kokosolie en de rietsuiker (als je rietsuiker gebruikt) in een steelpan laten smelten.
2) Meng de bloem met de suiker (als je gewone suiker gebruikt), bakpoeder en zout in een kom.
3) Roer de eieren erdoor. ( ik gebruik mijn keukenrobot maar je kan gerust een klopper gebruiken)
4) Voeg de kokosolie toe aan het mensel.
5) Voeg tenslotte de melk toe en meng goed.
6) Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. ( Ik zet de pot met het mengsel bij een warme plaats met een propere keukenhanddoek erover)
7) Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor 4 tot 5 min.
Reacties
Een reactie posten